Tradiční bulharské koření. Používá se do polévky a čočkového a fazolového guláše, při přípravě mletého masa a masových pokrmů, na hnidy, sarmi, bramborové karbanátky a v kombinaci s dalším kořením, např. solí..
Vhodné pro přípravu různých fazolových pokrmůSložení: sůl, paprika, máta, celer, cibule, pálivá paprika, kukuřičný škrob.Může obsahovat stopy lepku a hořčičných semínek..
Návod k použití: 3-4 kg masa předem nasolte, obsah balení smíchejte s 20 gramy prolisovaného česneku, přidejte vodu nebo bílé víno, dokud nevznikne pastovitá směs, maso potřete touto směsí a poté maso zavěste a vysušteSložení: sladká paprika, mletá semena pískavice řecké senoMůže obsahovat stopy lep..
Pokyny k přípravě: Maso umelte a rozprostřete na tenkou vrstvu. Obsah balení nasypte na 3 kg nesoleného mletého masa. Důkladně vše promíchejte a nechte směs na chladném místě zrát po dobu 12 hodin. Hotový produkt naplňte do předem umytých a připravených střevSložení: sůl, kmín, nové koření, čer..