Menu
Váš košík

Zásady ochrany osobních údajů

Balkánské potraviny s.r.o.IČO: 08237751 (dále jen „My“) věnujeme ochraně Vašich osobních údajů velkou pozornost. V tomto dokumentu naleznete informace o tom, jak s osobními údaji nakládáme.


V textu se dále dozvíte zejména:


  • Jaké Vaše osobní údaje budeme zpracovávat;

  • Za jakými účely a jakým způsobem budeme Vaše osobní údaje zpracovávat;

  • Komu mohou být Vaše osobní údaje předány;

  • Po jakou dobu budeme Vaše osobní údaje zpracovávat;

  • Jaká máte ve vztahu k ochraně Vašich osobních údajů práva.


Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů je:


Balkánské potraviny s.r.o.

IČO: 08237751

se sídlem Praha, Milady Horákové 687/10


Kontaktní údaje správce jsou

adresa: 170 00 Praha, Milady Horákové 687/10

email: velkony@gmail.com

telefon: +420 773 322 777



1. Rozsah zpracování osobních údajů

1.1. Pokud nás kontaktujete na webových stránkách www.balkanshop.cz, můžete být požádáni o vyplnění určitých údajů o sobě. Těmito údaji jsou zejména:


  • Vaše jméno a příjmení,

  • e-mailová adresa.


Údaje, které nám poskytujete, používáme k tomu, abychom Vás kontaktovali zpět a poskytli Vám informace, o které jste nás požádali.


1.2. Když si na našich webových stránkách zakoupíte zboží, pro uzavření a splnění smlouvy potřebujeme Vaše osobní údaje. Těmito osobními údaji jsou:

  • Vaše jméno a příjmení,

  • adresa pro doručení,

  • telefonní číslo,

  • e-mailová adresa.


Osobní údaje jsou zpracovávány za účelem splnění kupní smlouvy.


1.3. Pakliže na našich webových stránkách www.balkanshop.cz vytvoříte zákaznický účet, který je zabezpečen heslem, zpracováváme také ty osobní údaje, které nám o sobě prostřednictvím svého účtu poskytnete, včetně historie Vašich nákupů u nás, a to za účelem správy zákaznického účtu, vytváření seznamu oblíbených položek pro další nákup a za účelem zasílání nabídek našeho zboží.


Pakliže si u nás zakoupíte naše zboží, Vaše jméno, příjmení, e-mailovou adresu a telefonní číslo můžeme vedle toho využít k tomu, abychom Vám zasílali obchodní sdělení, tj. abychom Vás informovali o zboží nebo službách, které poskytujeme a které by Vás, podle našeho názoru, mohly dle kategorie zboží, které jste si u nás zakoupili, zajímat. Z odebírání obchodních sdělení se můžete kdykoliv odhlásit odkazem v emailech nebo zasláním zprávy na velkony@gmail.com.


Poskytnutí osobních údajů pro účely plnění smlouvy a poskytnutí osobních údajů pro účely odpovědi na Vámi vznesené dotazy nebo Vámi požadované informace jsou naším smluvním požadavkem, a jejich neposkytnutí může být důsledkem neuzavření smlouvy nebo neposkytnutí odpovědi na Vámi vznesené dotazy.


1.3. Udělíte-li nám k tomu na webových stránkách www.balkanshop.cz Váš souhlas, budeme Vámi poskytnuté osobní údaje, včetně Vaší nákupní historie, zpracovávat taktéž pro následující účely:


  • provádění marketingových analýz a statistik včetně profilování;

  • zasílání obchodních sdělení týkajících se zboží a služeb správce a zboží a služeb jeho partnerů na Váš e-mail, a to s přihlédnutím k Vašim nákupům, preferencím, či jinak uzpůsobených za účelem výběru zboží a služeb nejlépe odpovídajících Vašim potřebám;


Udělení tohoto souhlasu je dobrovolné a jeho poskytnutí Vám neukládá žádný právní předpis. Váš souhlas můžete kdykoli odvolat, tím není dotčena zákonnost zpracování osobních údajů před jeho odvoláním.


1.4. Cookies jsou malé textové soubory obsahující krátké údaje, které mohou být při návštěvě webové stránky uloženy do zařízení uživatele. Na našich webových stránkách používáme soubory cookies, které slouží k následujícím účelům:


  • zapamatování si přihlášeného uživatele;

  • uskutečňování přidávání zboží do košíku a objednávání;

  • komfortní funkce webu;

  • anonymizované vyhodnocování pohybu uživatelů po webu;

  • získávání dobrovolné zpětné vazby od uživatelů a

  • personalizace zobrazování reklam.


Veškeré osobní údaje jsou zpracovány zákonným a transparentním způsobem a jsou vyžadovány pouze přiměřené, relevantní a nezbytné údaje ve vztahu k účelu zpracování.


2. Kdo má k Vašim osobním údajům přístup

Vaše osobní údaje budeme jako správce zpracovávat My. Vaše osobní údaje můžeme za výše uvedenými účely předat našim subdodavatelům, aby pro nás provedli jejich zpracování. Osobní údaje mohou být předány:


  • externí účetní společnosti,

  • externí advokátní kanceláři;

  • zpracovatelům, kteří nám poskytují serverové, webové, cloudové nebo IT služby, či kteří jsou našimi obchodními partnery.


3. Doba zpracování osobních údajů

3.1. Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu, po kterou Vám budeme poskytovat naše služby či plnit vzájemnou smlouvu, nebo po dobu nezbytnou k plnění archivačních povinností podle platných právních předpisů, jako jsou například zákon o účetnictví, zákon o archivnictví a evidenci nebo zákon o dani z přidané hodnoty.


3.2. Po splnění smlouvy (uhrazení ceny a doručení zboží) Vaše osobní údaje dále zpracováváme z důvodu našich oprávněných zájmů, kterými je ochrana našich nároků, po nezbytnou dobu, nejdéle však po dobu 12 let.


3.3. Osobní údaje týkající se Vašeho zákaznického účtu, včetně údajů v něm obsažených, budeme zpracovávat za účelem správy zákaznického účtu a za účelem zasílání nabídek našeho zboží do té doby, než si jej zrušíte. Pakliže si však zřídíte zákaznický účet a neprovedete u nás žádný nákup, budeme údaje zpracovávat po dobu 5 měsíců od jeho zřízení. Údaje o Vašich nákupech uchováváme ve Vašem zákaznickém účtu po dobu 4 let a po uplynutí této doby je smažeme, kromě situace, kdy:


  • jste u nás za posledních 6 měsíců nakoupili; nebo

  • jste se za posledních 12 měsíců do Vašeho zákaznického účtu přihlásili; nebo

  • jestliže jste nám udělili souhlas dle bodu 1.3. a 1.4.


3.4. Osobní údaje, které zpracováváme na základě Vašeho souhlasu dle bodu 1.3. a 1.4, budeme zpracovávat do doby, než svůj souhlas odvoláte. Pro odvolání souhlasu stačí zaslat e-mail s příslušnou žádostí na velkony@gmail.com.


3.5. Vedle toho můžete zpracování Vašich osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení kdykoliv odmítnout a nebude to mít vliv na naše jiné vzájemné vztahy. Stačí zasílání dalších sdělení odmítnout kliknutím na link umístěný v zaslaném obchodním sdělení, nebo nám můžete zaslat e-mail s příslušnou žádostí na velkony@gmail.com.


4. Vaše práva plynoucí ze zpracování osobních údajů

Ve vztahu k námi prováděnému zpracování Vašich osobních údajů máte následující práva:


  • právo na přístup k osobním údajům;

  • právo na opravu;

  • právo na výmaz („právo být zapomenut“);

  • právo na omezení zpracování údajů;

  • právo vznést námitku proti zpracování; a

  • právo podat stížnost na zpracování osobních údajů.


Vaše práva jsou níže vysvětlena, abyste si dokázal/a udělat jasnější představu o jejich obsahu.


Všechna Vaše práva můžete uplatnit tak, že nás kontaktujete na e-mailové adrese velkony@gmail.com.


Stížnost můžete podat u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).


Právo na přístup znamená, že si kdykoliv můžete požádat o naše potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud jsou, pak za jakými účely, v jakém rozsahu, komu jsou zpřístupněny, jak dlouho je budeme zpracovávat, zda máte právo na opravu, výmaz, omezení zpracování či vznést námitku, odkud jsme osobní údaje získali a zda dochází na základě zpracování Vašich osobních údajů k automatickému rozhodování, včetně případného profilování. Také máte právo získat kopii Vašich osobních údajů, přičemž první poskytnutí je bezplatné, za další poskytnutí pak můžeme požadovat přiměřenou úhradu administrativních nákladů.


Právo na opravu znamená, že nás kdykoliv můžete požádat o opravu či doplnění Vašich osobních údajů, pokud by byly nepřesné či neúplné.


Právo na výmaz znamená, že musíme vymazat Vaše osobní údaje pokud (i) již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány, (ii) zpracování je protiprávní, (iii) vznesete námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování, nebo (iv) nám to ukládá zákonná povinnost.


Právo na omezení zpracování znamená, že dokud nevyřešíme jakékoliv sporné otázky ohledně zpracování Vašich osobních údajů, musíme omezit zpracování Vašich osobních údajů tak, že tyto můžeme mít pouze uloženy a případně je můžeme použít z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků.


Právo vznést námitku znamená, že můžete vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, které zpracováváme pro účely přímého marketingu nebo z důvodu oprávněného zájmu. Pokud vznesete námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudou již Vaše osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.


5. Změna Zásad ochrany osobních údajů 

5. 1. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách.


Check delivery at your pincode